Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mera medvind för cyklister och hästar

Vår ambition är att utveckla Rimbo till att fortsätta vara en trivsam ort att bo och leva i, skriver Tommy Lundqvist och Bengt Ericsson.

Annons

Vår ambition är att utveckla Rimbo till att fortsätta vara en trivsam ort att bo och leva i. Några av de saker som finns på vår lista för framtidsfrågor som rör Rimbobygden är gång-, cykel- och ridväg på banvallarna, ny kulturscen och aula, fler bostäder, tåget (loket Rimbo) tillbaka och 100-årsminnesmärke.

Alla vet att detta inte kan genomföras på en månad eller ett år. Får vi politiskt motstånd från något håll, kan det ta längre tid.

Gång-, cykel- och ridvägar på banvallarna är något som vår kommun själv kan bestämma om, skriver Tommy Lundqvist och Bengt Ericsson.

Gång-, cykel- och ridvägar på banvallarna (järnvägsspåren) är något som vår kommun själv kan bestämma om. Att iordningställa ”lediga” sträckor kan göras med ganska små pengar. På andra vägavsnitt efter våra huvudvägar, där behovet av gång- och cykelvägar är stort, krävs samberedning med Trafikverket. Dessa ärenden kan ta tid och bli kostsamma. Med Centern – "Mera medvind för cyklister och hästar".

En ny kulturscen och aula vid Rimbo nya skola är redan beslutad – under protest från visst politikerhåll. Pengar finns avsatta. Arbete pågår att i detalj utforma inredning och utrustning.

32 nya hyresrätter blir ett bra tillskott för Rimbo när väntetiden hos bland annat Roslagsbostäder är många år. Även det ärendet drevs igenom trots oväntat politiskt motstånd. Vidare planeras bostadsrätter i Bålbroområdet.

Tåg till Rimbo? På Järnvägsmuseet i Gävle finns det gamla fina ångloket ”Rimbo”. Många önskar att loket får en plats på ”hemorten”.

Var ska det stå? Överläggningar med museet pågår. Vi stödjer dessa idéer och vill pröva alla förslag till platser där loket kan ställas.

Rimbo 100 år ska få ett minnesmärke. Så tycker vi och många med oss. I slutet av 1800-talet bestod Rimbo av ett antal gårdar och utöver det bland annat ett ångtegelbruk och en ångsåg.

Beslutet om minnesmärke togs redan förra året. Konstnären Hermine Keller har fått uppdraget. Hon ska gestalta det som minner om den tid då Rimbo var en stor järnvägsknut med fyra in- och utgående spår, smalspår (895 mm) och människor i rörelse. Konstnärer har fria händer. Placering är given – Järnvägsparken. Ingivning och avtäckning planeras ske i år. Med Centerpartiet och samverkansstyret (C+MP+S) utvecklas hela kommunen.

Tommy Lundqvist (C), ordförande teknik- och klimatnämnden

Bengt Ericsson (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons