Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Wedbergs foto är missvisande

Annons

Med ett foto av stadsbibliotekets entré vill Mats Wedberg i ett inlägg den 22 december ge sken av att det planerade trapphuset på gevärsfaktoriet kommer att vara genomskinligt och knappast synas. Men Mats Wedbergs foto är missvisande, vilket Gunnar Hellström påtalat i ett Facebookinlägg 30 december, liksom själva huvudfrågan hur Mats Wedbergs ”glasburk” påverkar faktoriets riksintressanta kulturmiljö.

I Trosakvarn, Trosa, kan man förvissa sig om hur trapphuset kommer att se ut: en mörk, knappast genomskinlig spegelkoloss. Det trapphus Mats Wedberg föreslår blir förödande fult i sitt sammanhang: faktoriets och Zettersténska gårdens vackra miljö.

I Trosakvarn, Trosa, kan man förvissa sig om hur det föreslagna trapphuset på faktoribyggnaden kommer att se ut: en mörk, knappast genomskinlig spegelkoloss, skriver Ulf Zettersten. Foto: Ulf Zettersten.

Men varför bemöter inte Mats Wedberg frågan, om den planerade ombyggnaden av gevärsfaktoriet avser annan verksamhet än som utställningslokal för Roslagsmuseet? Har han som styrelsesuppleant i Stiftelsen Roslagsmuseet ritat en ombyggnad till något helt annat än som just utställningslokal för Roslagsmuseet?

Det trapphus Mats Wedberg föreslår blir förödande fult i sitt sammanhang: faktoriets och Zettersténska gårdens vackra miljö, skriver Ulf Zettersten. Fotomontage: Ulf Zettersten.

Strider inte detta mot stiftelsen Roslagsmuseets stadgar? Stiftelsens ändamål är ju att bedriva museal och därmed förenlig verksamhet, förvalta museets fastigheter, vårda och utöka dess samlingar och hålla dem tillgängliga för allmänheten.

Ulf Zettersten, arkitekt KKH

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons