Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lös Norrtäljes parkeringsproblem med en elbuss

Annons

Parkeringsproblem och bilkörning mellan köpcentrumen och stadskärnan har lett till funderingar i Kristdemokraterna i Norrtälje.

Tankarna har lett till att knyta samman de olika parkeringarna vid köpcentrumen och stadskärnan med en buss, gärna en elbuss. Kanske en förarlös likt den i Kista med styrslinga i vägbanan.

Det är ett ständigt startande och korta turer med bilar mellan våra handelsplatser, skriver sex kristdemokrater.

Men oavsett teknik skulle en buss kunna cirkulera: från busstationen, Galles gräns, Tullportsgatan, Flygfyrens handelsplats, Campus Roslagen, Södra infarten och tillbaka till busstationen. Körslingan kan förändras efter en prövotid.

Med bussens tillkomst skulle många bilar stå kvar på först valda parkeringsplats. En hel del kunder utanför stadskärnan skulle utnyttja buss istället för bil om smidigheten med en skyttelbuss fungerade.

Det är ett ständigt startande och korta turer med bilar mellan våra handelsplatser. Om en handikappvänlig buss fanns tillgänglig, med täta turer, skulle många i centrala bostadsområden utnyttja möjligheten istället för att köra med egen bil och handla.

Handlarna i Centrum skulle också vinna på initiativet. Tiden kan utvisa vilket vägval som är bäst.

Nya hamnområdet är inget idealiskt boende för att shoppa med tanke på bilframkomlighet. En buss därifrån upp till centrum, med anslutning till övriga bussar, är också en tanke.

Otto Carneheim (KD)

Bengt Carlström (KD)

Lars Hasselfeldt (KD)

Margaretha Brun (KD)

Linda Lundeborg (KD)

Göte Waara (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons