Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I den heliga privatiseringens värld så är inget heligt

Vård och omsorg och en hel del annat bör inte vara föremål för affärsverksamhet, för vi ser från och till att vi äldre är ett kolli som vinstsökande bolag kan hantera hur som helst. Blir inte verksamheten tillräckligt lönsam så är det bara att lägga ner, skriver Gideon Önnestam.

Annons

Verksamhetschefen för Lugn & Ro, Roger Svensson, tar till ironin som vapen mot Magdalena Rinaldos inlägg som jag tyvärr inte har sparat. Men det räcker förtvivlat väl att läsa hans inlägg fredagen den 13:e.

Observera min skrivning ”förtvivlat väl”! Vård och omsorg och en hel del annat bör inte vara föremål för affärsverksamhet, för vi ser från och till att vi äldre är ett kolli som vinstsökande bolag kan hantera hur som helst. Blir inte verksamheten tillräckligt lönsam så är det bara att lägga ner för den heliga vinsten måste ju komma till ägarna.

Vi vanliga äldre dödliga möter ”springläkarna” på våra vårdcentraler därför att företagarna har åderlåtit vårdcentralerna på personal. Om medicineringen blir fel så möter vi inte samma läkare, det blir en ny chansning med en ny läkare och en annan medicinering.

I det läget så möter vi Lugn & Ro:s verksamhetschef som inte har lyckats förstå vad detta betyder för oss. Men… Vi litar inte på dem! Finns de tills vår tid tar slut? Och om vi blir olönsamma, vart knuffar de oss då?

För oss är det tryggheten som vi inte upplever att privatiseringen kan ge oss. Vi avskyr att ha blivit affärsobjekt! Vi är inte handelsvaror! Och vad vi tycker om ironiska kommentarer om vår verklighet det är inte tryckbart!

Gideon Önnestam , Bergshamra

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons