Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att S-politiker håller sina löften

Annons

Den nyligen publicerade debattartikeln om trygg ålderdom i NT är ett skämt. Lever de S-höjdare som undertecknat artikeln i ett parallellsamhälle? Ser de inte vad som händer och går sönder i Sverige?

I artikeln påstås att 1,5 millioner pensionärer får upp till 410 kronor mer i plånboken när pensionen (alltså utan bostadstillägg) betalas ut. Pensionärerna ska således inte få avdrag på pensionen mot förra året.

Detta är inte sant. Är politikerna inte insatta i ärendet? Pensionärerna fick för några veckor sedan ett brev från KPA om sänkt kommunal tjänstepension för personer födda 1937 eller tidigare – alltså sänkt pension för dessa personer.

I artikeln påstås att 1,5 millioner pensionärer får upp till 410 kronor mer i plånboken när pensionen (alltså utan bostadstillägg) betalas ut. Pensionärerna ska således inte få avdrag på pensionen mot förra året. Detta är inte sant, skriver Jürgen Schüler. Foto: Henrik Montgomery, TT.

Dessutom skulle påståendet innebära att personer födda senare inte skulle få pensionsnedsättning. Även detta är inte sant. Min fru är född 1940 och får cirka 350 kronor per månad mindre i kommunal tjänstepension eftersom hon har varit sjukpensionär på 50 procent. Dessutom angavs i KPA-brevet inte något skäl eller redovisning för pensionsminskningen vilket uppfattas som otroligt oseriöst mot äldre som inte har någon datorvana.

I artikeln påstås också att sjukvården ska finnas när du behöver den. Det är tyvärr inte realitet och inget årtal har nämnts när vi eventuellt kan komma dit.

Läser S-politikerna inte tidningar om att det saknas resurser – läkare, sjuksköterskor med mera – så att patienter dör i operationsköerna? Får man lita på politikernas ord?

Under Göran Perssons tid beslutade riksdagen att överföra många miljarder kronor ur pensionsfonderna för att rädda statsbudgeten med samtidigt löfte om att värdesäkra pensionerna. Det är dags att ge tillbaka en smula och att politikerna talar sanningen och håller sina löften.

Jürgen Schüler, Vätö

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons