Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden Solan smet från camping på Väddö – nu ber familjen om hjälp att hitta henne

För en vecka sedan blev vinthunden Solan skrämd under en campinghelg på Väddö. Nu hoppas hennes ägare på hjälp att hitta henne igen innan det är försent.

Annons

Solan är en 10-årig borzoitik.

Solan är 10 år och av rasen Borzoi. Hon smet ut från husvagnen den 21 juni vid 13-tiden när hennes familj campade på Sandvikens camping på Väddö. I en vecka har både människor och specialutbildade sökhundar letat efter Solan - men hittills har sökande varit utan resultat. Familjen har också kontaktat polisen och lagt ut efterlysningar på både id-hund och Facebook.

– Hon rymde ur husvagnen där hon legat och vilat. Vi fick höra av en annan campare att de hade sett henne smita. Sen sprang hon från campingen. Hon har aldrig vikt från min sida men den här gången stannade hon inte när jag ropade på henne. Hon sprang cirka en kilometer på Roslagsleden innan hon vek av till vänster ner mot Älmsta, säger Solans ägare Anneli Gauffin.

Då Solan är gammal börjar familjen nu frukta att hon inte klarar sig länge till om ingen hittar henne.

– Hon är gammal och väldigt orkeslös. Hennes semester har främst bestått i kortare promenader och att bada, som hon älskar, säger Anneli Gauffin som till vardags bor i Uppsala län, fem mil fågelvägen från Sandvikens camping på Väddö.

– Om någon har sett henne, död eller levande, får de väldigt gärna ringa mig. Bara vi får ett besked. Vi har varit ute i skogen sedan hon försvann men det har inte varit några observationer - ingenting. Nu vill vi bara veta.

Den som har uppgifter att lämna kring Solan kan ringa Anneli Gauffin på: 073-630 99 14.

Mer läsning

Annons