Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtäljetomtar sprang in 38 000 kronor till julklappar för utsatta barn

Artikel 13 av 27
Julen 2016
Visa alla artiklar

Nu har Åtellet lämnat över alla pengar som tomteloppet drog in. Kyrkan ska använda pengarna till julklappar och mat till ekonomiskt utsatta familjer.

Annons

Den 3 december arrangerade Åtellet ett tomtelopp genom Norrtälje stad. Totalt betalade närmare 140 personer deltagaravgift och de flesta sprang också loppet.

Via deltagaravgifter och sponsorer samlade tomteloppet in 39 750 kronor som nu har lämnats över till Svenska kyrkan och deras arbete med lokal diakoni.

LÄS ÄVEN: Tomtelopp för välgörenhet, TEXT + TV

Norrtälje-Malsta församling tog emot de insamlade pengarna från Åtellets Tomtelopp.

Åtellets ägare Sanna Fagerström lämnade över pengarna till Norrtälje-Malsta församling häromdagen.

Anna Rydberg Nilsson som är diakon i församlingen berättar att pengarna kommer bidra till att ge julklappar till barn och ungdomar hos familjer som söker hjälp inför julen och vid julaftonsfirandet i Mariagården. Anmälningslistan till julfirandet är redan fulltecknad och Flygfyren sponsrar, likt alla tidigare år, med mat och dryck.

– Det kommer att bli fullt. Vi har plats för 150 personer och vi har redan fått göra en väntelista. Det är en blandning av folk som kommer hit -familjer, barn, unga, gamla, ensamma och par, säger Anna Rydberg Nilsson.

Det kommer även förmedlas matcheckar till enskilda personer och familjer. De pengar som eventuellt blir kvar kommer att bidra till barns fritidsaktiviteter och till människor som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd under resten av året.

Kyrkan budgeterar alltid för den här typen av arbete men insamlingen via tomteloppet är ett välkommet tillskott.

– Genom sådana här insatser får vi möjligheten att göra mer och hjälpa fler, säger Anna Rydberg Nilsson.

Alla artiklar i
Julen 2016

NT sände direkt från Roslagens Lucia – se sändningen här

TV

Annons