Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnen invigs med världens största legobåt

Över en miljon klossar och en vikt på nästan tre ton. Vill du se världens största legobåt? Invigningen av Kapellskärs ombyggda hamn på fredag ger dig chansen.

Annons

[+] TV: Här invigs nya Kapellskärs hamn – NT sänder live

Jubilee Seaways byggdes av anställda vid rederikoncernene DFDS och är världens största legobåt. Bygget har bland annat stått uppställt vid Trafalgar Square i London.

Den ombyggda hamnen är redan i bruk men på fredag är det dags för invigning. Mellan 12 och 15 är det öppet för allmänheten och på hamnplan kan am träffa representanter från färjerederirerna och besöka den nya 245 meter långa piren.

Läs också: Efter tre års ombyggnad – nu är fem fartygslägen i Kapellskärs hamn i drift

Det blir också hoppborg, jonglör sockervadd och barnaktiviteter. Samt uppträdande av Andreas Weise.

Men en speciell attraktion kommer från den danskar rederi- och logistikkoncernen DFDS som trafikerar linjen Kapellskär-Paldisku.

Läs också: Kapellskärs hamn i ny kostym – NT sänder live

Som en del i koncernens 150-årsjubileum förra året lät man personalen delta i det gigantiska bygget av den 12 meter långa legobåten Jubilee Seaways.

– Förra sommaren distribuerades lådvis med legoklossar till alla kontor, terminaler och båtar över hela Europa som tog sig an uppgiften att bygga delar till båten. Dessa skickades till Aberdeen i Skottland där professionella legobyggare satte samman dem till en 12 meter lång DFDS-båt, säger Lars Malmström, platschef på DFDS kontor i Kapellskär och Karlshamn, i ett pressmeddelande.

Båten är tolv meter och 35 centimeter lång, 2,72 meter hög och väger 2 860 kilo. Över en miljon legoklossar gick åt i bygget som tog 900 mantimmar att genomföra.

Båten har varit runt i Europa på turné och har bland annat varit uppställd på Trafalgar Square i londen.

Läs också: Piren i Kapellskärs hamn för trång för Rosella

[+] TV: Här invigs nya Kapellskärs hamn – NT sänder live

Mer läsning

Annons