Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för att ha hotat sin flickvän och barn med yxa

En 27-årig man har åtalats vid Norrtälje tingsrätt för att ha utsatt sin flickvän och hennes barn för grovt olaga hot.

Annons

I slutet av oktober sökte kvinnan upp närmaste polisstation efter att hennes före detta pojkvän hotat henne och deras gemensamma barn. Kvinnan uppgav till polisen att mannen, som har flera domar gällande grova våldsbrott bakom sig, hotade att göra både henne och hennes barn illa.

Enligt åtalet har mannen låst ytterdörren och ställt sig framför den, tagit bort skyddet från yxan och bett flickvännen att känna på yxans blad samtidigt som han sagt "Den är inte så vass men du kan ju tänka dig vad som händer om man slår den hårt i huvudet på någon."

Mannen är bostadslös men brukar hålla till i Norrtälje kommun med jämna mellanrum. Enligt flickvännen har han missbruksproblem.

I maj 2015 dömdes mannen till två års fängelse för grov misshandel, rån och försök till grov misshandel mot två män i Hallstavikstrakten. I flera tidigare rättsfall där mannen stått åtalad har samtliga brottsoffer beskrivit honom som "galen" eller "psykopat".

Mannen greps av polis den 10 november och suttit häktad sedan den 11 november som misstänkt för det brott han nu åtalas för.

Läs även:

Ung kvinna la ut fejkade annonser – swishade till sig 4 800 kronor

Krockade med älg – klarade sig utan skador

Man anhållen för grov våldtäkt

Mer läsning

Annons