Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yxmannen i Rimbo åtalad för fem brott

Den 21-årige man som misstänks för flera våldsbrott i centrala Rimbo i april har åtalats för fem brott.

Annons

Mannen har åtalats för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grov misshandel, försök till grov misshandel samt rån.

De två första åtalspunkterna gäller den 10 april då polisen hade larmats till Rimbo efter att en kniv- och yxbeväpnad man synts i centrala samhället. Polisen fick tillstånd att genomföra en husrannsakan i en lägenhet där man vet att missbrukare brukar uppehålla sig.

Där ska mannen ha hotat två poliser med yxa då han öppnade dörren. När han skulle tas med till polisstationen ska han ha satt sig i motvärn för att undvika att sättas i polisbilen.

Mannen släpptes sedan på fri fot efter beslut av åklagare.

Två dagar senare blev mannen nekad att komma in på en restaurang i Rimbo centrum, för att han varit stökig där kvällen innan. Det uppstod tumult när han skulle avvisas och han ska ha knivhuggit en annan gäst i axeln och försökt knivhugga en ordningsvakt.

Mannen avvek sedan från platsen, men en annan gäst följde efter honom. Mannen ska sedan ha misshandlat och rånat den andre gästen i den trappuppgång där mannen två dagar tidigare hotat polisen med yxa.

När polisen kom till lägenheten hade mannen hoppat ut genom fönstret, men han kunde gripas en stund senare.