Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yxman rånade bank i Älmsta

Uppdaterad 14.33. Hotade bankpersonalen med yxa och flydde på cykel – polisen har hittat flyktcykeln.

Klockan halv tolv på måndagen utsattes Roslagens sparbank i Älmsta för ett rån. En ensam gärningsman i 20-årsåldern hotade bankpersonalen med yxa och tog sig in i valvet. Han uppmanade också en kund att ta ut pengar från bankomaten. Ingen person har kommit till skada, enligt polisen.

Gärningsmannen flydde från platsen med en okänd summa pengar på cykel i riktningen mot Väddö. Cykeln påträffades på Väddö, en knapp kilometer från banken, vid 14-tiden.

Polisen söker nu gärningsmannen med helikopter, hundförare och patruller. Yxan har inte påträffats. Gärningsmannen bar en mörk rånarluva och var klädd i collegetröja, beiga byxor, jympaskor och bar en svart axelremsväska.

Vid 14-tiden på måndagen var en krisgrupp på väg till banken för att hjälpa den chockade bankpersonalen. Vid sammma tidpunkt var även polisens tekniker i banken för att fotografera brottsplatsen.

Polisen vill inte gå in på några detaljer angående jakten på rånaren, men säger att de har vissa spår de följer upp samt vittnen utmed den eventuella flyktvägen.

Polisen tar gärna emot tips från allmänheten. Ring 114 14 om du vet mer.  

Texten uppdateras!