Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yvonne Svensson (ROOP) är dåligt informerad

Yvonne Svensson (ROOP) är fel ute när hon kritiserar Norrtälje museer för att bara ägna sig åt de fyra museerna i Norrtälje.

Själv representerar jag Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening. Vi har fått stort stöd och förståelse för vår verksamhet, som består av såväl museum som hembygdsgård och historiska byggnader. För vår del är den nya museiorganisationen precis vad vi behöver för att vi ska kunna överleva och utveckla vår verksamhet.

Jag vet att Norrtälje museer satsar stort på att stötta och utveckla övriga museer och hembygdsföreningar på olika sätt. Men det tar tid att komma igång.

Det räcker inte med att hålla kulturen igång med ideella krafter. Vi kommer inte orka i längden, och tyvärr minskar intresset för att jobba ideellt.

Därför är det nödvändigt med stöttning på olika sätt. Pengar är bra, men vi behöver framför allt hjälp med utbildningsinsatser och uppbackning i att driva ett museum och göra utställningar. Sedan är naturligtvis ett ökat öppethållande ett bekymmer, och där har Norrtälje museer erbjudit konkreta förslag till lösningar.

Vi vill uppmana politikerna att stötta den nya museiorganisationen istället för att försöka stjälpa den.

Magnus Hedberg, Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel