Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westergren skrev historia i Falsterbo

Rådmansöryttaren Marcus Westergren slog till dubbelt upp vid helgens ridtävlingar i Falsterbo. 38-åringen vann finalerna av Scandinavian Open i både fem- och sexåringsklassen. Något ingen ryttare gjort tidigare.

Westergren började med att lotsa sin svärmors häst Calmere till seger i femåringsklassen under fredagen. Ekipaget var felfria i grundomgången för att sedan nolla på nytt i omhoppningen. Och tack vare den snabbaste tiden tog Westergren och Calmere hem segern.

Under söndagen var det dags för sexåringsklassen. Westergren och Luxury Girl upprepade fredagens bedrift, felfri ritt i såväl grundomgången som omhoppningen.

– Jag gick ut näst sist i omhoppningen och alla hade ridit väldigt fort innan. Men vi vann med över fyra sekunder, vilket jag gjorde även i femåringsklassen, säger Westergren.

– Det känns helt fantastiskt att vinna bägge klasserna. Särskilt när ingen gjort det tidigare. Det är ju stort att bara vinna en av klasserna.

Segrarna är Westergrens största i karriären vad det gäller unghästar. Sedan tidigare har Rådmansöryttaren vunnit ett championat, Breeders Trophy i Flyinge 2012.

Härnäst för Westergren väntar unghäst-VM i Belgien i slutet av september med både Calmere och Luxury Girl.