Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waldegård redo för Midnattssolsrallyt

Nästan på hemmaplan.
Och med sonen Mathias som kartläsare.
Björn Waldegård ser fram emot Midnattssolsrallyt.

Annons

På onsdag startar årets upplaga av Midnattssolsrallyt men redan idag åkte Björn Waldegård till Västerås för att testköra sin Porsche Carrera RS.

I år är både start och mål på Rocklunda i Västerås, men fram till och med lördag ska det även köras rally på andra platser, bland annat i Roslagen. Under fredagen är det Östhammar som är något av ett centrum för rallyt och då kommer till exempel en sträcka att köras vid Kolarmora, drygt en mil väster om Hallstavik.

Snudd på hemmaplan för Rö-bon Waldegård.

Och han är laddad inför årets rally.

– Naturligtvis kommer det att bli väldigt kul, inte bara för att vi kommer köra i Roslagen utan det kommer i synnerhet bli en höjdpunkt för publiken och jag vet att det kommer komma ut mycket folk i skogarna. I och med att jag vet vilka typer av vägar det är här, i Närke och Södermanland så kommer det bli förstklassigt att köra bil där, säger Waldegård som kör för MK Rimo och Team Tidö.

”Skifhäftigt”

Dessutom kommer sonen Mathias vara kartläsare.

– Det är skithäfigt. Vi har gjort det förut ett par gånger, bland annat när vi vann Safarirallyt 2007 efter nio dagars tävlande. Det var en enorm upplevelse, men det får vi stöka undan nu. Men vi har lite rutin från att köra ihop.

Läs mer i tisdagens NT.