Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waldegård inledde med femteplats

Björn Waldegård, med sonen Mathias som kartläsare, inledde Midnattssolsrallyt med en femteplats på den första specialsträckan som avgjordes på Rocklunda i Västerås på onsdagen.

Annons

Waldegård, som kör för MK Rimo och Team Tidö, var cirka en sekund efter ett annat rallyess, Stig Blomqvist, på fjärdeplats, och drygt fem sekunder efter segrande Kenny Bräck som visade prov på sina rallykunskaper direkt.

– Vi hade kunnat vara en placering bättre, men det var mitt fel. Jag drog i handbromsen i en kurva och den låste sig. Där tog det ett par sekunder innan jag förstod vad som hände, men det är inget att grämja sig för, säger Björn Waldegård.

Som ändå var nöjd med den första etappen.

– Bilen går utmärkt och Mathias kom igång med att läsa noter som han inte har gjort på många år så det har gått bra. Perfekt.

MK Rimos Lars Nyström, med kartläsaren Kenneth Karlsson, ligger på 40:e plats och MK Orions Krister Andersson, med kartläsaren Rikard Johansson, slutade på 90:e plats.