Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waldegård bakom elitsatsning

1979 blev Björn Waldegård Sveriges förste världsmästare i rally. Nu ligger Rö-bon bakom elitsatsningen Sweden World Rally Team. Målsättningen: ett nytt svenskt VM-guld.

Annons

Svensk rally har gått på tomgång under en längre tid.

Efter att ha varit en av Sveriges största folksporter, med VM-guld för både Björn Waldegård (1979) och Stig Blomqvist (1984), har intresset svalnat betänkligt i landet.

Pengar och återväxt har varit en bristvara, och Sverige har inte lyckats hänga med när sporten växt sig allt starkare internationellt.

Talanger har funnits men aldrig nått ända fram, fast nu ska det bli ändring på det.

För under en presskonferens i Stockholm under gårdagen offentliggjordes den nya elitsatsningen Sweden World Rally Team.

Bakom står några av våra största rallyprofiler genom tiderna: Stig Blomqvist, Thomas Rådström, Jan Pettersson, Leif Asterhag, Staffan Parmander och så klart Björn Waldegård.

 – Jag har varit med om satsningar förut, men samtliga har stupat. Orsaken till det har varit att det har satsat för mycket på bredd. Den här satsningen som vi gör nu är enbart en elitsatsning. Vi har gått ifrån jantelagen och det tror jag är enda möjligheten att lyckas, säger Björn Waldegård till NT.

Läs mer i morgondagens NT, papperstidningen.