Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walasek vill hitta rätt mot Vargarna

Grzegorz Walasek har haft en godkänd inledning på säsongen, men mer finns att hämta. Det ska polacken visa i kväll när Rospiggarna drabbar samman med Vargarna i Parken

NT-sporten fick en pratstund med Rospiggarnas polske stjärna på Langers Hotell inför kvällens möte mot Vargarna. Tanken var att Walasek skulle träna i Parken på måndagskvällen, men regnet satte stopp.

– Jag var inte nöjd med min insats på hemmaplan mot Vetlanda, jag fick inte till de rätta inställningarna och hittade inte de bästa spåren i alla lägen. Därför ville jag få en träning i Parken inför matchen. Tyvärr blev det inte så, säger Walasek via tolken Darek Lapa som också är Andreas Jonssons mekaniker.

Walasek visade gryende form senast borta mot Indianerna och klart är att polacken blir en  tillgång för Rospiggarna. 38-åringen finns alltid i toppen i snittligan i polska ligan och ses som en mycket jämn och stabil poängplockare.Rospiggarna är hans femte elitserieklubb.

– När Hammarby åkte ur elitserien kändes Rospiggarna som det bästa alternativet. Jag visste sedan innan att Parken passar mig och jag fick en god kontakt med Mikael Teurnberg.

För två veckor sedan presenterade sig Walasek i Rospiggsoverallen och det slutade med seger mot Elit Vetlanda.

– Det gick inte så bra för mig men det var en härlig vinst. Jag var också lite överraskad över publikresponsen. Det var imponerande hur mycket folk som var på plats och publiken kändes som lagets ”åttonde förare”.

I kväll står Vargarna för motståndet och lita på att Walasek är laddad.

– Jag kommer hitta runt bättre i Parken för varje start och det känns som att min form är på uppåtgående. Det känns bra med cyklar och utrustning och jag ser fram emot matchen. Förhoppningsvis kan jag visa lite mer vad jag går för nu.

Vad tror du om utgången?– Vi har gjort det bra hittills och vi måste fortsätta leverera på topp. Det är en tuff match som väntar och jag tror det blir jämnt.

För egen del, vad kan publiken förvänta sig av dig?– Jag vill vara en stor poängplockare för Rospiggarna och mot Vargarna vill jag ta så mycket poäng att jag är med i finalheatet. Det är nog då det avgörs.

Mikael Teurnberg mönstrar samma lag som varit så framgångsrikt hittills.

– Lahti drog på sig en lättare axelskada i lördags i England men kunde köra vidare. Han var bäst i Eastbourne med 13 poäng så det ska vara lugnt. Allt ser bra ut, säger Teurnberg.

– Det finns en bra känsla i laget efter vinsterna men nu väntar en ny tuff match. Jag har stor respekt för Vargarna som har flera riktigt formstarka förare. För oss blir det viktigt att vi fortsätter jobba som ett lag och att vi behåller den entusiasm som vi visat.

En storpublik är att vänta i Parken.

– Det pratas speedway överallt och det skulle vara fantastiskt om vi kan komma över 4 000 åskådare nu.

Matchen börjar klockan 19.00 och går att följa via NT-sportens twitter.

Lagen

Rospiggarna1. Andreas Jonsson.

2. Jonas Davidsson.

3. Chris Harris.

4. Mads Korneliussen.

5. Grzegorz Walasek.

6. Timo Lahti.

7. Kim Nilsson.

Vargarna1. Martin Vaculik.

2. Tomasz Gapinski.

3. Peter Kildemand.

4. Daniel Davidsson (R/R).

5. Adrian Miedzinski.

6. Ricky Kling.

7. Pontus Aspgren.