Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walasek tillbaka i Rospiggarna

Grzegorz Walasek in, Andzejs Lebedevs ut. Rospiggarna gör en förändring i laget inför kvällens hemmamatch mot tabelljumbon Västervik.

Annons

Efter ett två veckor långt uppehåll är det i kväll dags för seriematch för Rospiggarna igen.

Elitseriejumbon Västervik står för motståndet i Parken och hemmalaget kommer till start med samma lag som i bortasegern mot Vargarna för fjorton dagar, sånär som på en plats.

Andzejs Lebedevs står över och ersätts av Grzegorz Walasek, som varit utanför laget de tre senaste matcherna.

– Jag stod i valet och kvalet. Lebedevs har haft det lite svårt och jag kände att det var läge att ge Walasek chansen. Han kom hit redan i dag (läs: i går) för att träna på banan och han vill verkligen visa vad han går för nu inför hösten. Det märks att han är riktigt laddad, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Rospiggarna har haft matchledigt sedan 8 juli, men lagets förare har inte legat på latsidan. Andreas Jonsson och Chris Harris körde båda i GP-tävlingen i Cardiff förra veckan, och den förstnämnde deltog även i söndagens EM-deltävling i ryska Togliatti.

– Polen har också haft uppehåll, men de andra förarna har varit i gång i England. Alla har kört på bra och med formen är det ingen fara alls, säger Teurnberg.

En seger och en oavgjord match. Det är Västerviks skrala facit hittills under säsongen och i går blev det ny förlust borta mot Piraterna.

Laget sladdar efter som jumbo i elitserien och kvällens match i Parken är verkligen ett möte mellan två lag i varsin ände av tabellen – och med helt motsatta formkurvor. Västervik har fyra matcher i rad utan seger, medan Rospiggarna kommer till start med tre raka segrar bakom sig.

När lagen möttes i Västervik den 27 maj vann Rospiggarna med 47–43 och tre poäng finns således inom räckhåll för Hallstavikslaget i kväll. Mikael Teurnberg betonar dock att kvällens match blir en svår utmaning för hans Rospiggarna.

– Det blir en tuff match mot Västervik, det ska man ha klart för sig. Det är alltid väldigt svårt att möta lag som slåss för sin överlevnad. De har inte alls fått till det i år, men det går inte att titta i tabell för mycket. De har ett starkt lag och vi får absolut inte underskatta dem.

– Vi har gjort en fantastisk säsong hittills, men vi får verkligen inte slappna av nu. Det är mycket kvar och det kan rasa fort om vi inte är fokuserade, säger Teurnberg, som hoppas på stort stöd från läktarplats i kväll.

Rospiggarnas bästa publiksiffra hittills under säsongen är 3 615 personer vid premiären mot Vetlanda. Den noteringen är i farozonen, menar Teurnberg:

– Det märks att det pratas mycket speedway på stan och jag hoppas och tror att det kommer att bli över 4 000 på matchen.

NT rapporterar direkt från Rospiggarna-Västervik

Matchguide: Rospiggarna-Västervik

Vad: Rospiggarna–Västervik i elitseriens omgång 11.

Var: Parken, Hallstavik.

När: I kväll klockan 19.

NT-sporten tippar: 49–41.

NT-sporten är på plats och liverapporterar.

Rospiggarna

1. Andreas Jonsson (Kapten)

2. Jonas Davidsson

3. Kim Nilsson

4. Timo Lahti

5. Mads Korneliussen

6. Chris Harris

7. Grzegorz Walasek

Västervik

1. Przesmyslaw Pawlicki

2. Tobiasz Musielak

3. Krystof Kasprzak

4. Hans Andersen

5. Peter Ljung (K)

6. Mathias Thörnblom

7. Ludvig Lindgren