Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Walasek kraschade i Tyskland

I tisdags stor matchhjälte för Rospiggarna, på söndagen skadad under en match i Tyskland. Grzegorz Walaseks vecka började i dur, men slutade i moll. Nu riskerar polacken att missa Rospiggarnas nästa match.

Annons

På söndagen skadade sig Rospiggarnas Grzegorz Walasek under en match i den tyska ligan. I det fjortonde heatet av mötet mellan Walaseks Wolfslake Falubaz Berlin och Landshut Devils föll polacken och åkte rakt in i staketet, uppger polska SportoweFakty.

Walasek fick föras till sjukhus med ett befarat brott på nyckelbenet.

– Först trodde läkarna att nyckelbenet var brutet, men det visade sig sedan att det inte var lika allvarligt. Någon form av mjukdelsskada åkte han på, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg som var i kontakt med Walasek under måndagen.

Förra tisdagen gjorde Walasek comeback i Rospiggarna efter att ha lämnats utanför truppen i tre matcher. Återkomsten blev högst lyckosam med fem heatvinster i utklassningssegern mot Västervik.

– Det kändes verkligen som att Walasek hade kommit i gång igen, så självklart är det extra tråkigt att det händer nu, säger Teurnberg, men tillägger att polacken snart är tillbaka efter kraschen:

– Det är osäkert om han kan vara med mot Smederna nästa tisdag, men den 12 augusti, när vi möter Piraterna, ska han vara tillbaka enligt det besked jag har fått.

Även Rospiggarnas Jonas Davidsson skadade sig nyligen i en krasch. Han räknar dock med att vara tillbaka till matchen mot Ikaros Smederna.