Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne med hund sökes efter våldtäktsförsök

På torsdagskvällen överfölls en tonårsflicka bakom Rodengymansiet. Polisen utreder överfallet som ett våldtäktsförsök och söker ett vittne – en hundägare, som sannolikt skrämde gärningsmännen på flykten.

Någon gång mellan klockan 21.30 och 22 på torsdagskvällen blev en flicka i övre tonåren överfallen av tre män i centrala Norrtälje. Flickan var på väg hem från en kompis då hon blev attackerad.

– Hon hade sällskap hem av en kamrat. De skiljdes åt i korsningen Roslagsgatan-Vätövägen. Sedan fortsatte hon själv ner mot busstorget, säger kommissarie Jan-Erik Thölin, chef för Norrtäljepolisens kriminalenhet.

Överfallet ska ha skett på en gång- och cykelväg bakom Rodengymnasiet. Tre män ska ha knuffat omkull flickan och sedan slagit henne flera gånger.

– I nuläget rubricerar vid detta som ett försök till våldtäkt, säger Jan-Erik Thölin.

Misshandeln avbröts av att en man med hund kom gåendes längs vägen. När han dök upp sprang gärningsmännen åt ena hållet, medan den chockade flickan sprang tillbaka hem till sin kompis. Kamratens föräldrar ringde genast till polisen.

I ett första förhör med polisen sent på torsdagskvällen sade flickan männen som överföll henne bar mörka kläder och talade ett språk som hon inte kände igen. Två av männen var längre och en var betydligt kortare, men hon kunde inte uppskatta deras ålder.

Under kvällen sökte polisen med hundar i området. De kontaktade också taxiförare, bussförare, hotell, vandrarhem, behandlingshem och andra nattöppna verksamheter i syfte att försöka hitta gärningsmännen. Under tiden fördes flickan till sjukhus för kontroll. Hon ska dock inte ha fått några allvarliga skador.

Polisen vill mycket gärna komma i kontakt med den hundägare som kan ha avbrutit brottet och alla andra som kan ha eventuella uppgifter kring våldtäktsförsöket.

– Vi har fått in lite tips under fredagen, men vi vill gärna ha in fler, säger Jan-Erik Thölin.

Har du sett någon av gärningsmännen eller sett något av överfallet, kontakta polisen på 114 14 eller hör av er till NT på [email protected]