Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Visstidsanställda bestraffas”

Iréne Fredriksson blev sjukskriven efter en operation. Men eftersom hon var timanställd får hon nu inte sjukpenning för hela perioden. I stället måste hon söka nytt jobb. – Men jag kan knappt gå, säger Iréne Fredriksson.

I närmare 40 år har Iréne Fredriksson från Rånäs arbetat inom vården. Fram till för ett halvår sedan var hon fast anställd som undersköterska på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Men på grund av pendlingen sade hon upp sig i våras och påbörjade en tjänst på ett vårdföretag i Rimbo.

– Jag jobbade där ett tag men det fungerade inte av flera anledningar. I stället gick jag tillbaka till KS och började jobba som timanställd då de inte längre hade någon fast tjänst att erbjuda, säger Iréne Fredriksson.

I samma veva fick Irene problem med sitt knä.

I arbetet ingick tunga lyft och det blev snart olidligt.

När hon gick till läkaren visade det sig att hon hade grav artros och att det inte skulle bli bättre om hon inte genomgick en operation med knäplastik. Vilket hon gjorde i början på juni.

Operationen medförde en begränsad arbetsförmåga på grund av smärta, stelhet och svårigheter att gå. Läkaren gjorde bedömningen utifrån hennes tunga arbete att Iréne Fredriksson skulle sjukskrivas i fyra månader.

Men när hon ansökte om sjukpenning fick hon veta att hon endast var beviljad två månader.

Försäkringskassan ansåg inte att Iréne Fredriksson var anställd, därför bedömdes hennes arbetsförmåga gentemot ett ”normalt förekommande arbete” på arbetsmarknaden. Hon måste därför, knappt två månader efter operation, skriva in sig på Arbetsförmedlingen och söka arbeten som inte innebär tunga lyft.

– Det känns inte alls bra. Hur ska jag kunna arbeta så här? Jag kan knappt gå, säger Iréne Fredriksson.

Situationen är något som har påverkat hennes hälsa.

– Hela sjukperioden har varit förpestad av oro och stress, säger hon.

Fackförbundet Kommunal känner väl till visstidsanställdas villkor. Daniel Minton som är kontorschef på Kommunal Stockholms län menar att det är under all kritik.

– Visstidsanställda blir dubbelt bestraffade. Blir du sjuk så tvingas du söka nytt jobb också. Det är förjävligt, säger Daniel Minton.

I Iréne Fredrikssons fall tänker hon inte ge med sig utan hon har begärt omprövning av Försäkringskassans beslut. Under tiden har hon fått skriva in sig på Arbetsförmedlingen eftersom hon inte längre har rätt till sjukpenning.

– Jag betalar full skatt men får inte full sjukpenning. Jag känner mig felbehandlad. Hade jag vetat om hur det skulle bli hade jag aldrig sagt upp mig från den fasta tjänsten som jag tidigare hade, säger Iréne Fredriksson.

Det gäller vid sjukpenning

Hur arbetsförmågan ska bedömas för försäkrade som har olika former av behovsanställningar beror på om de kan betraktas som anställda eller inte.

För behovsanställda med ett sådant anställningsavtal som ger rätt till sjuklön bedöms arbetsförmågan, precis som för andra anställda, i förhållande till det vanliga arbetet, så länge den försäkrade kan betraktas som anställd.

Om arbetsförmågan är nedsatt i förhållande till det arbetet är det sedan rehabiliteringskedjans tidsgränser för bedömning av arbetsförmågans nedsättning som tillämpligas.

Om en försäkrad inte längre kan betraktas som anställd ska bedömningen av arbetsförmågan göras i förhållande till sådant arbete som är normalt förekommande på arbetsmarknaden.

Bedömningen av när en försäkrad inte längre kan betraktas som anställd får göras utifrån hur anställningsavtalet ser ut. En försäkrad som exempelvis har ett avtal som bara reglerar vilken lön som ska utgå vid eventuellt arbete kan inte längre ses som anställd när han eller hon inte längre har några arbetspass inbokade.

Den som är behovsanställd kan endast betraktas som anställd de dagar som han eller hon har avtalat med sin arbetsgivare om att han eller hon ska arbeta.

Källa: Försäkringskassan