Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visby populärast i Norden

Medeltida gränder och prunkande rosor får besökarna på fall.
Visby är en av Skandinaviens mest populära platser.

Det är inte bara svenskar som faller för Gotlands charm. Visby är resmålet som internationella resenärer väljer när de ska utse sin favoritplats i Norden. Det visar en undersökning av Trivago, som jämfört snittbetyget för nordiska städer med mer än 20 hotell. Visby har tilldelats 82,59 i betyg, och slår samtliga av Nordens huvudstäder.

-Som besökare kan man bland annat uppleva spännande historia, häftigt kulturliv och riktigt bra restauranger. Det är en speciell känsla att vara på Gotland och jag är ganska säker på att det smittar av sig på besökarna, säger Daniel Eriksson, turistbyråchef på Gotland, i ett pressmeddelande.

Även tvåan är en svensk stad - Malmö får 82,42 i betyg. Tredje och fjärde plats går till Island, där Keflavik och Akureyri är mest populära.

Sverige i topp

Sammanlagt har Sverige sex städer på listan, vilket är mer än något annat nordiskt land. Lund, Göteborg och Uppsala kvalar också in. Näst populärast är Norge, med fem städer på listan - men bara en i topp tio: Tromsö. Stockholm är inte den populäraste huvudstaden, utan hamnar på plats elva. Både Helsingfors och Reykjavik kommer före. Däremot rankas Sveriges huvudstad högre än både Oslo och Köpenhamn.