Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villor i Hallsta billigast i länet

I Hallstavik får man mest villa för pengarna. Där kostar genomsnittsvillan 900 000 kronor. Även Älmsta, Bergshamra och Rimbo räknas till de billigaste orterna i länet.

Annons

Varje år låter Fastighetsbyrån sina mäklare bedöma värdet av en genomsnittsvilla på olika platser i landet. Sverigevillan, som den kallas, är 140 kvadratmeter stor, byggd 1980 och är belägen strax utanför stadskärnan.

Dyrast i både landet och länet är Äppelviken, Bromma. Där går Sverigevillan loss på 9,3 miljoner kronor.

För samma pengar får du tio liknande villor i Hallstavik. Lasse Tapper på Fastighetsbyrån i Norrtälje tycker att prisskillnaderna är obefogade.

– Du kan välja ett bra liv i Hallstavik. Där finns väl fungerande skolor, simhall och det går att pendla till jobb även om det är långt till Stockholm, säger han.

Älmsta har näst billigaste snittvillan, 1,6 miljoner kronor. Därefter följer Bergshamra (1,9 miljoner) och Rimbo (2 miljoner).

– De mindre orterna i Norrtälje är väl bevarade hemligheter. Orterna och kommunen har inte lyckats förmedla att det är bra ställen att bo på, säger Lasse Tapper.

Sverigevillan i Solbacka utanför Norrtälje kostar 2,9 miljoner kronor.

– Det finns lägen i centrala Norrtälje där värdena skulle hamna ännu högre, säger Lasse Tapper.

Sverigevillan

Fastighetsbyrån bedömer värdet på Sverigevillan, en genomsnittsvilla. Den är 140 kvadratmeter stor och byggd 1980, har fem rum och kök, en tomt på 900 kvadratmeter och driftkostnader på cirka 3 000 kronor per månad.

Dyraste Sverigevillan finns i Äppelviken följt av Djursholm och Danderyd. Där ligger priserna i spannet 7,5-9,3 miljoner kronor.

Billigaste Sverigevillan kostar 400 000 kronor och finns i Svartå, Stöllet, Kopparberg och Hällefors.