Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom efter gräsklipparstöld

Den unge man som den 30 mars stoppades på E18 med bilen full av trädgårdsmaskiner som stulits vid ett företagsinbrott i Älmsta, har nu dömts i Norrtälje tingsrätt.

Annons

Inbrottet och tjuvarnas vita skåpbil fångades på film via en övervakningskamera. Ett halvt dygn senare såg en ledig Norrtäljepolis en vit skåpbil, lik den på övervakningsfilmen, som parkerats på Knutby Torg. Genom en glipa i bilens bakdörrar såg polisen att den var lastad med gräsklippare. Polisen bestämde sig för att spana på bilen och strax kom också en misstänkt förare till fordonet.

Polisen stannade så småningom skåpbilen på E18 vid Täby Galopp och grep den 19-årige föraren, hemmahörande i Litauen, för häleri. Mannen döms nu för häleri till villkorlig dom och 100 dagböter som anses betalda genom att han suttit frihetsberövad sedan han åkte fast.

På filmen syntes två tjuvar, men mannen var ensam i bilen då han greps.