Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa brann ner - kvinna till sjukhus

Kvinna förd till sjukhus med brännskador och rökskador efter en villabrand i Älmsta.

Annons

Det var ett hus med adress Östergården Norra Sund som fattade eld vid 21-tiden under måndagskvällen. Bilar och personal från tre brandstationer sattes in i släckningsarbetet. Två bilar från Hallstavik, två bilar plus insatsledare från Norrtälje och två bilar från Älmsta.

Det var husägaren själv som upptäckte att det brann i köket när han kom hem. Enligt Storstockholms brandförsvar befann sig en kvinna i huset som vid 22.23 fick åka med ambulansen till sjukhuset efter att ha andats in rök och fått lättare brännskador.

Strax innan klockan 23 bestämde räddningstjänsten att man inte kunde rädda huset utan lät det brinna ned till grunden och stannade på platsen för att kontrollera eftersläckningsarbetet och att elden inte spred sig. Inga andra villor i närheten ska ha drabbats av branden.

Enligt Storstockholms brandförsvar ska trupper från Norrtälje, Hallstavik, Älmsta och Rimbo avlöst varandra under hela måndagsnatten med arbetet. Strax innan klockan 13 på tisdagen var en patrull fortfarande på plats för att kontrollera eftersläckningsarbetet.