Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka skall paraplyet samordna när eldsjälarna försvunnit?

”Att främja, stötta och agera samordnande för kulturarvsaktörer” skriver alliansen önsketänksaktigt i en debattartikel i Norrtelje Tidning. Det är inte litet som paraplyet Norrtälje museer ska hinna med: mängder med myndighetskontakter även med internationella museer (!) och också stötta frivilliga kulturarvsaktörer och svältfödda stiftelser.

Anmäl text- och faktafel

Ursäkta, var finns alla gratis arbetande kulturarvsproducenter? Gruppen kulturarvskonsumenter är snabbt växande bland annat tack vare inflyttningen, men producentgruppen utmärks av en lika snabbt minskande och grånande skara av så kallade eldsjälar, som ju arbetar ideellt och snart bara finns på museum (!).

Observera att den fina föreställningen Roslagen brinner är en inköpt föreställning i professionell regi. Stadsvandringarna är ingen sensation. De har utförts under många år.

Vilka ska paraplyet stötta och samordna, när den tidigare gratis arbetskraften försvunnit? Ska de tre intendenterna fortsätta att bära teaterbänkarna själva?

Anders Thornström, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel