Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast är att uppfylla kraven

Många politiker debatterar om vinster i välfärden men få debatterar om kvaliteten i vården. Vi som centerpartister anser att det viktigaste är att vården uppfyller de krav på kvalitet som varje människa har rätt till. Den som drabbas av sjukdom eller har en funktionsnedsättning ska få rätt stöd och rätt hjälp vid rätt tillfälle.

Annons

När vi människor inte mår bra blir vi oroliga och otrygga och söker hjälp för bot och lindring. När vi söker hjälp lämnar vi ut vår egen kropp och själ till någon annan att fatta beslut om hur vår åkomma ska behandlas. Vet vi att kvaliteten är god i den vård vi söker känner vi oss trygga. Om den närmaste vårdcentralen inte uppfyller kvalitetsnormerna måste vi kunna söka vård på en annan vårdcentral.

Upplevelsen av vad som är god kvalitet är mycket subjektiv, därför måste vi ha möjlighet att välja själva. Inga beslut ska tas om mig, utan av mig. Man ska få bestämma över sitt eget liv även när man är gammal, sjuk eller har en funktionsnedsättning. Det politikerna ska arbeta för är att se till att vårdcentralerna håller rätt kvalitet vare sig de är offentligt drivna eller privatdrivna.

De som arbetar inom vården är många och med olika kunskaper, men med få möjligheter att göra karriär inom den egna verksamheten. Med flera olika vårdgivare öppnar vi möjligheter för de vårdanställda att välja var de vill arbeta. Många kvinnor är anställda i vårdsektorn och har tidigare haft svårt att starta ett eget företag, men med lagen om valfrihet – LOV – har nya möjligheter öppnats. De som väljer att starta och utveckla ett eget företag skapar också arbete för fler. Vi behöver mer entreprenörskap och nytänkande inom vård och omsorg. Detta för att skapa drivkrafter som kan erbjuda bättre kvalitet, tillgänglighet och valmöjligheter i en långsiktigt hållbar välfärd.

Småföretag med under 20 anställda dominerar den privata vård- och omsorgsbranschen.

Det är de små och medelstora företagen som skapar flest arbetstillfällen i landet.

Centerpartiet i Norrtälje kommun vill utveckla Tiohundratanken och skapa sammanhängande vårdkedjor tillsammans med de privata vårdgivarna. Det är vi i politiken som skapar förutsättningarna och vårdpersonalen som sköter vården. Det är innevånarna som väljer sin vårdcentral, inte politikerna. Centerpartiet tror på människorna och sätter dem i centrum utan att välja deras väntrum.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel