Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha ett grönt och öppet Europa

Hela Europa går kommande vecka till val. Detta är en unik demokratisk möjlighet. Tyvärr är det många röstberättigade som inte tar chansen att göra sin röst hörd.

Vi vill med dessa rader ge några argument för att du ska rösta, och vad vi tycker är viktigt i det europeiska samarbetet. Vår värld står inför en klimatutmaning som måste tas på allvar. Sverige har kommit långt i våra ansträngningar mot ett hållbart samhälle. Här kan vi göra mer på europeisk nivå. Och EU-samarbetet kan göra skillnad.

Många är i dag arbetslösa i Sverige och Europa, allt för många. Genom att samverka och ta tillvara våra unika möjligheter kan vi få jobb och tillväxt i hela Europa. Det tjänar vi alla på.

För många av oss var tågluffandet en fascinerande möjlighet när vi var yngre. I dag vill vi ha fri rörlighet för alla som vill jobba och studera i Europa.

Bra mat, och mat av hög kvalitet, är en självklarhet för oss svenska konsumenter. Tyvärr möts vi allt för ofta av olika former av matskandaler. Genom att stärka djurskyddet i hela Europa kan EU göra skillnad.

Men EU har en tendens att lägga sig i allt för mycket, och att medverka till onödig byråkrati. Det kan vi inte acceptera. Vi vill ha ett smalare men vassare EU. Ett EU som ägnar sig åt de viktiga frågorna. Men som inte försöker likställa alla. Därför säger vi också självklart nej till en gemensam valuta. Vi behöver inte euron, men vi behöver det europeiska samarbetet för ett grönt, öppet och hållbart Europa.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel