Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill att Sverige lämnar EU

Om EU stannat vid ett handelssamarbete och ett fredsprojekt hade saker och ting sett helt annorlunda ut än nu. I spåren av EU:s tondövhet växer nu kritiken mot denna byråkratiska koloss bland vanliga människor.

Anmäl text- och faktafel

Dessvärre växer sig vänster- och högerextrema partier i snart varje medlemsland allt starkare i spåren av EU:s överstatliga ambitioner. De mer besinningsfulla krafterna försvinner i debatten.

EU-förespråkarna gör allt de kan för att misskreditera oss vanliga EU-motståndare. Så vart skall då EU-motståndare vända sig då inget riksdagsparti längre vill driva frågan? Vi alla som inte betecknar oss som extrema på något vis och inte får våra röster hörda? Vi som bara är trötta på alla dessa EU-direktiv som skall tvingas på oss, på statlig, regional och kommunal nivå.

Landsbygdspartiet oberoende är ett sådant alternativ. Landsbygdspartiet oberoende vill lämna EU.

Av EU:s cirka 500 miljoner medborgare utgör den svenska befolkningen tio miljoner. Det säger sig självt att Sverige har ytterst svårt att driva en svensk linje eller stoppa för Sveriges del vansinniga beslut.

På riksdagens hemsida står det ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare”. Den texten stämmer inte längre.

2010 godkände Sveriges riksdag Lissabonfördraget, EU:s grundlagar, efter en i mer eller mindre i smyg genomförd ändring av regeringsformen. Innan ändringen hade det inte varit möjligt att skriva in medlemskapet i regeringsformen. I den tidigare regeringsformen hade detta betraktats som landsförräderi. Då, efter godkännandet, gäller EU-rätt över svensk rätt vid en eventuell konflikt och Sveriges säkerhets- och utrikespolitik är numera EU:s gemensamma.

Landsbygdspartiet oberoende vill att Sverige återigen skall kunna driva en självständig säkerhets- och utrikespolitik, där vi själva avgör vilka samarbeten som skall ingås.

Det märkliga i denna historia är att EU-fantasterna inte har förstått att det är EU:s överstatliga ambitioner som framkallat de mörka krafter, de själva varnar för.

Nu har ni som vill att Sverige lämnar EU ett politiskt parti att rösta på i det kommande EU-valet. Ett parti, utan extremism, för vanliga människor.

Landsbygdspartiet oberoende kommer att kandidera till EU-parlamentet och vi kommer att bli en plåga för Bryssel, till dess att vi åter blir en suverän nation och kan fatta de beslut som passar oss och i bästa fall norden bäst.

Magnus Malmsten, Landsbygdspartiet oberoende (LPO), Norrtälje

Claes Littorin (LPO), Uppsala

Erika Sörengård (LPO), Tågarp

Peter Johansson (LPO), Norrtälje

Michael Bonnier (LPO), Norrtälje

Ann-sofie Hagberg (LPO), Norrtälje

Hans Boström (LPO), Hallen

Måns Holmqvist (LPO), Valdemarsvik

Arne Gunnarsson (LPO), Strömsnäsbruk

Åke Karlsson (LPO), Norrköping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel