Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vet att Norrtälje kan bättre

För oss är det långsiktiga ansvarstagandet ledstjärnan i vårt politiska engagemang. Därför sträcker sig våra politiska ambitioner inför valet 2014 inte bara en mandatperiod, utan till 2020.

Vi vill se vår kommun som ett föredöme på en rad områden. Tyvärr ser vi att de senaste årens förda politik gjort att vår kommun halkat efter istället.

Blockpolitiken har bidragit till en rad låsningar där prestige gått främst och ansvarstagandet för kommunens framtid satts på undantag. Norrtälje kan bättre och vi söker därför breda politiska överenskommelser för att möta de utmaningar kommunen står inför, ett handslag med flera partier med sikte på en bättre framtid. Ett mål är att Norrtälje 2020 ska ha den lägsta arbetslösheten i länet.

Vi vill att alla skolor i kommunen ska ha resultat över riksgenomsnittet 2020 och att Norrtälje ska vara den bästa skolkommunen i regionen. Projektet Tiohundra ska 2020 ha en permanent status och ligga i framkant i landet vad gäller utveckling av vård och omsorg. 2020 ska kommunen ligga över genomsnittet i regionen enligt Svenskt Näringslivs rankning över företagsklimat och den eftergymnasiala utbildningsnivån ligga i nivå med riksgenomsnittet.

Norrtälje ska 2020 vara den främsta klimatkommunen i länet. Våra kommunanställda skall ha samma år ha jämställda löner. Nyproduktionen av bostäder ska ligga över genomsnittet i regionen och nytillskottet av bostäder uppnå minst 4 000 år 2020. Detta är våra politiska prioriteringar, och dessa söker vi stöd för.

Norrtälje är på många sätt en bra kommun att leva och bo i. Med vacker stad, flera trivsamma tätorter, fantastisk skärgård och landsbygd runt knuten har vår kommun även bra förutsättningar att växa. Genom breda politiska lösningar kan vi bryta den negativa trend som uppvisas i olika rankningar och mätningar, trenden att återkommande tillhöra bottenskiktet i landet och regionen. Vi vet att Norrtälje kan bättre.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel