Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi skulle aldrig äventyra klubben"

Del 2. NT-sporten räknar ner till Rimbo HK:s historiska elitseriepremiär.

Annons

Spelarkostnaderna är oförändrade. Däremot har Rimbo budgeterat för ”bättre resande” nu när laget tagit klivet upp i elitserien.

I allsvenskan i fjol hade Rimbo budgeterat med cirka 1,8 miljoner kronor, berättar Rimbos ordförande Mikael ”Mulle” Södergren.

Det har ungefär fördubblats i år. Men inte på grund av att spelarna kostar mer, utan att laget vill kunna slippa de långa bussresorna ibland och kanske åka tåg och bo kvar på hotell någon natt.

– Det spelarna får är kläder och utrustning, det är nog mer att betrakta som en form av uppmuntran än en ersättning, säger Södergren.

– Då satsar vi i stället mer på att få vettigare resor, med några övernattningar för att ge spelarna bättre förberedelser inför matcherna. Målet är att gå med en liten vinst den här säsongen.

Är det realistiskt?– Ja.

Har ni ökat sponsorintäkterna?– Ja det har vi. Det är fler som jobbar med det nu, men det är inte direkt ett lätt jobb. Men helt klart märker vi att fler är intresserade av att sponsra sedan vi nått de här framgångarna.

Så den här elitserieresan klarar ni utan att ekonomiskt äventyra klubbens existens?– Ja det fixar vi. Vi pratade mycket om det i våras när allt var klart och sedan har vi jobbat utifrån det. Vi skulle aldrig äventyra klubben.

Premiären

Rimbo HK möter Hammarby borta i Eriksdalshallen lördag den 21 oktober klockan 16.10. Matchen direktsänds i SVT.