Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi siktar i första hand på kvartsfinal"

Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg talar ut om sitt lagbygge inför comebacken i elitserien nästa år.

Trupperna är spikade. Nu kan spekulationerna börja inför säsongen 2014.

Och Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg är nöjd med sitt lagbygge.

Så nöjd man kan bli, faktiskt.

– Ja, till hundra procent. Det ska bli väldigt spännande nästa år, säger han.

Det är alltså en nöjd Mikael Teurnberg som besöker Norrtelje Tidnings redaktion dagarna efter det att alla trupperna i elitserien skulle vara spikade.

Elitserien, ja. Rospiggarna är ju tillbaka där efter tre säsonger i allsvenskan.

För Teurnbergs del väntar den femte säsongen som lagledare.

– Jag tar en säsong i taget. Vi får se hur länge jag orkar för jag har massor med andra uppgifter i klubben också. Men nu ser jag verkligen fram mot nästa säsong. Det ska bli rejält kul att se hur långt laget räcker i elitserien.

Fyra förare (Andreas Jonsson, Mads Korneliussen, Timo Lahti och Kim Nilsson) är kvar från det allsvenska segerlaget.

– Det känns bra. De är alla pusselbitar som jag haft med hela vägen sedan vi begärde oss ned i allsvenskan. Givetvis hade jag på ett personligt plan velat haft med alla upp i elitserien, men det laget skulle aldrig räckt till på ett sportsligt plan.

Stommen från allsvenskan, kryddat med nyförvärven Grzegorz Walasek, Chris Harris, Jonas Davidsson och Andzejs Lebedevs gör laget väldigt intressant på papperet.

Hur gick tankarna kring bygget?

– Jag ville ha ett hemmastarkt lag med förare som är hängivna och ger järnet och det tycker jag att jag har fått ihop. Jag har haft en tydlig idé och linje redan när lagbygget började och jag har i stora delar kunnat följa den planen.

Under lagbygget har Teurnberg haft stor hjälp av lagets fixstjärna, Andreas Jonsson.

– Ja, dels som bollplank. Men Andreas har också varit till stor hjälp när det gäller att påverka förare åt rätt håll för vår del inför och under förhandlingarna.

Hur långt kan Rospiggarna årgång 2014 räcka?

– Vi siktar i första hand på att ta oss till kvartsfinal. Man ska komma ihåg att det finns några otroligt bra lag i serien, men vi kan stöka till det för många. Särskilt på hemmabanan. Och faktum är att om, jag säger om, alla i laget gör en säsong där de når sin fulla potential, då kan det här räcka hur långt som helst. Men för att det ska göra det krävs att alla får till det samtidigt.

Du säger dig ha fått mycket lag för pengarna?

– Ja, efter våra ekonomiska förutsättningar har vi det. Vi har ingen möjlighet att vara med och buda på sådana som till exemepl Darcy Ward och Tai Woffinden. Utan att nämna några summor, men en sådan som Walasek kostar ungefär hälften så mycket som Woffinden, men vi får ju mer än hälften av poängen genom att det inte skiljer så mycket på banan mellan dem.

Har du märkt av ökat intresse för speedwayen nu sedan ni gick upp?

– Absolut. Det är ett grymt drag och vi har verkligen börjat nå ut med att vi är hela Upplands lag. Jag får massor med samtal och frågor från Gävle i norr till norrort, typ Täby i söder. Det är fantastiskt kul och jag tror och hoppas det håller i sig till vi börjar köra igen. Och att vi då presterar så att intresset ökar ytterligare.

I morgondagens NT (onsdag), papperstidningen, ger Mikael Teurnberg sin syn på de andra lagens trupper.

POVE PERSSON