Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi påstår inte att allt ska vara lika

Bosse Blideman gör det igen i en ny replik. I stället för att debattera med oss utifrån de uppfattningar vi har, så bestämmer han att vi har helt andra uppfattningar för att sedan angripa dessa.

Anmäl text- och faktafel

Han skriver att allting, enligt oss, blir bra, bara det blir kommunalt eller statligt. Den uppfattningen har vi inte! Tvärtom. Vi har i vårt senaste inlägg betonat vikten av mångfald och uttryckt som vår övertygelse att de skolor, som drivs av en pedagogisk idé och av viljan att lotsa våra ungdomar genom utbildningen och vidare ut till ett meningsfullt och bra liv, behövs och berikar vårt samhälle.

Längre fram skriver Bosse Blideman att skolor inte blir bättre bara av mer pengar och att rättvist inte innebär att allt ska vara lika – som om vi påstått det. Det har vi inte!

Även i sitt förra inlägg pådyvlade Bosse Blideman oss åsikter, som vi inte har, för att sedan angripa dessa. Det är inte särskilt snyggt och det förvånar oss att han, trots våra tidigare påpekanden, upprepar sitt beteende. De flesta brukar lära av sina misstag.

”Fler alternativ och mer valfrihet!” skriver eller snarare utropar Bosse Blideman i sin replik. Det är minst sagt underligt att någon, som är starkt engagerad i skolfrågan, kan vara så omedveten om de problem som finns och de resultat, som dagens skolforskning redovisar.

I vår förra replik uttryckte vi en förhoppning att vi framöver, trots allt, ska kunna föra ett konstruktivt samtal om skolans utveckling och att Bosse Blideman vill delta i det samtalet. Någon sådan förhoppning har vi inte längre.

Christina Hamnö (V)

Lars Dalquist Öhlén (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel