Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi måste vara disciplinerade”

Ett formsvagt BKV Norrtälje. Mot ett Örebro helt ur slag. Det är förutsättningarna inför kvällens cupmatch på IP.–Vi har inget förlora, det är Örebro som har kniven mot strupen, säger BKV-målvakten Anton Hermansson.

BKV Norrtälje har inte vunnit i division 2 sedan den 22 juni, därefter har laget förlorat tre matcher och spelat två oavgjorda. Örebro, näst sist i allsvenskan, har ett betydligt värre facit. Fyra raka förluster i allsvenskan och ingen seger i de tio senaste seriematcherna.

– Det känns som att Örebro är det perfekta motstånd för oss, de går också dåligt i sin serie och spelar på konstgräs hemma medan vi har naturgräs, säger Anton Hermansson.

Han, som är född i Örebro, är inställd på att få mycket att göra mellan stolparna i kväll.

– För egen del känns det bra, jag har två bra matcher i ryggen. Men alla i laget måste göra sitt livs matcher, säger Hermansson.

Vad uppskattar du era chanser till i kväll?

– Det är nog 80-20 i Örebros favör, eller snarare 90-10. Men det sker skrällar i bland i fotboll.

En annan BKV-spelare som är född i Örebro är anfallaren Christopher Svecke vars moderklubb är Örebroklubben Karlslund.

– Jag bodde i Örebro i sex år och spelade i Karlslund i två. Pappa är från Örebro och jag har halva min släkt och många kompisar där, säger Svecke.

Han tycker att det är konstigt att BKV är i en formsvacka.

– Vi tränar ju väldigt bra men på matcherna låser det sig. Jag hoppas det blir proppen ur snart, förhoppningsvis i kväll. Vi har allt att vinna och kan spela under press.

Hur tror du Örebro ser på den här matchen?

– Jag tror deras spelare är lite nervösa, det är inte bara att åka till IP och vinna.

Vad krävs för att ni ska rubba Örebro?

– Vi måste vara förberedda på att det kommer gå väldigt snabbt på planen och vara oerhört disciplinerade i både försvars- och anfallsspelet.

BKV har skrällt i Svenska cupen förut. 2011 blev det 1–0 hemma mot Hammarby och då hette matchhjälten Andreas Bellander, han som är lagkapten för årets upplaga av ”Vargarna”.

– Vad som helst kan hända i kväll, vi vet att vi har tillräckligt med kvalitet inom laget för att göra ett mål och är Örebro inte på topp måste de passa sig.

Vad talar för att ni ska skrälla igen?

– Vi vet ju om att vi skrällt förut, så det tar vi med oss till kvällens match. Vi vann mot Hammarby och pressade Norrköping (förlust 3–4), säger Bellander.

Han har haft väldiga skadeproblem under året och inte kunnat gå för fullt på träningarna. Men de senaste veckorna har känts bättre och Bellander tränar nu för fullt:

– Det känns nästan som att jag är inne i försäsongen nu. Jag hoppas att formen kommer mer och mer för mig, gärna med start i kväll.

Matchguide

Vad: BKV Norrtälje–Örebro i Svenska cupens andra omgång.

Var: IP, Norrtälje.

När: Klockan 19 i kväll.

Förutsättningar: 2 x 45 minuter, vid oavgjort vid full tid väntar förlängning 2 x 15 minuter och sedan straffar.

BKV Norrtäljes trupp:

Målvakter: Anton Hermansson, Niclas Wessberg.

Backar: Tom Stahre, Fredrik Wessberg, Mikael Svahn, Oskar Kiianlinna, Erik Sundqvist.

Mittfältare: Sebastian Bellander, Jim Stahre, Jonathan Gillberg, Simon Sellin, Albin Seger, Noi Olafsson, Emil Skogh, Andreas Bagger, Lucas Jonzon.

Anfallare: Andreas Bellander, Christopher Svecke, Emil Freij.

Örebros trupp:

Målvakter: Oscar Jansson, Jacob Rinne.

Backar: Daniel Björnquist, Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson, Carl Ekstrand Hamrén, Logi Valgardsson, Sebastian Ring.

Mittfältare: Martin Broberg, Daniel Gustavsson, Daniel Nordmark, Nordin Gerzic, Astrit Ajdarevic.

Anfallare: Marcus Pode, Kalle Holmberg, Pär Ericsson, Jonathan Lundberg.