Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi måste göra sjukhuset till en valfråga"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Under onsdagen bjöd Tiohundra AB in till en pratstund med VD och ansvariga chefer på Norrtälje sjukhus.

Annons

– Vi har fått mycket beröm, men många känner en oro för sjukhusets framtid, berättade Ann Garpefelt Berge, verksamhetschefen för mottagningar och vårdplatser på sjukhuset.

När Tiohundra AB:s VD Peter Graf dök upp väntade ett tiotal intresserade på att få svar på frågor om vården, omsorgen och inte minst sjukhusets framtid.

– Jag funderar på vart sjukhuset är på väg, sa Kenth Johnsson, som har en sjukdom som gör att han behöver läggas in på Norrtälje sjukhus ett par gånger om året. Vården i Norrtälje är han mycket nöjd med, men den planerade flytten av cancervården i Norrtälje och Danderyd in till Stockholm oroar honom.

– Jag är rädd att sjukhuset blir av med specialistkompetens och att det på sikt hotar sjukhuset.

Men frågan om sjukhusets framtid kunde varken Peter Graf eller Ann Garpefelt Berge, svara på eftersom besluten ligger hos politikerna.

– Berätta att ni tycker att vården är bra. Jag tycker också att vården är bra, men det är bättre att det kommer från er. Jag är ju part i målet, sa Peter Graf.

Kenth Johnsson var aktiv i kampen för att bevara Norrtälje sjukhus när det var hotat av nedläggning för drygt tio år sedan.

– Jag vill veta vad politikerna vill. Vi måste göra sjukhuset till en valfråga.

– Det skulle förvåna mig om det inte blir det, sa Ann Garpefelt Berge.