Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VI-konkurrenten agerar efter sexuella trakasserier: "De skickar penisbilder"

Handbollsspelaren Linnéa Claeson har fått nog av de sextrakasserier hon länge utsatts för och väljer nu att lyfta problemet genom att sprida de meddelanden som skickats till henne.
– De skickar penisbilder, skriver att jag är sexig i korta shorts och att damhandboll är bra att runka till, berättar Claeson för KIT.se.

Handbollsspelaren Linnéa Claeson, till vardags i elitserielaget Skuru IK, har valt att starta ett Instagramkonto som synliggör de sexuella trakasserier hon genom åren har tvingats utstå.

– Det är en kamp mot att vi kvinnor hela tiden sexualiseras inom idrotten. Många skäms, men ansvaret ligger alltid på den som väljer att kränka någon, säger Claeson till KIT.se och ger några exempel på vad för typ av meddelanden som hon får skickade till sig.

– De skickar penisbilder, skriver att jag är sexig i korta shorts och att damhandboll är bra att runka till.

Enligt magasinet Filter går det inte en tv-sänd match utan att främmande män kontaktar Linnéa Claeson.

– Problemet finns inom alla idrotter och jag anser att det nu är hög tid att lyfta frågan och börja arbeta för en förändring, säger hon på sitt Instagramkonto och konstaterar:

– Kvinnliga idrottare sexualiseras och trakasseras ständigt samtidigt som våra idrottsliga karriärer inte tas på allvar.

Efter en match skickade en man dessa meddelanden till handbollsspelaren Linnéa Claeson.