Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kommer vara riktigt starka hemma"

Korneliussen om att köra för Rospiggarna 2014.

Annons

NT-sporten fick en pratstund med Mads Korneliussen som alldeles nyligen kommit hem från USA. Dansken var med i speedway-eventet ”USA mot övriga världen” i Kalifornien.

– Det var riktigt trevligt med bra väder och roliga tävlingar. USA tog hem segern men vi får ta revansch nästa år, jag blev inbjuden att vara med då också, berättar Mads.

På tisdagen blev det bekräftat att han kör för Rospiggarna nästa år.

– Jag är väldigt glad över att vara med i Teurnbergs planer nästa år. För mig har det bara handlat om Rospiggarna, jag trivs otroligt bra i klubben och vill inte köra för något annat lag i Sverige. Det tog inte lång tid för mig och Teurnberg att bli överens om kontraktet.

Korneliussen var starkt bidragande till att Rospiggarna tog steget från allsvenskan till elitserien i år.

– Efter min skada tog det kanske en månad att nå toppformen men efter det har det känts väldigt bra och jag har gjort min bästa säsong i Sverige.

Han körde för Rospiggarna i elitserien redan 2010 och vet vad som väntar nästa säsong.

– Det kommer bli helt annorlunda från den gången. Vi har ett mycket bättre lag nu och kommer vara riktigt starka hemma. Jag tror vi kan vinna alla matcher i Hallstavik och tar vi sedan några seger borta också så ser det riktigt lovande ut.

Mads blev den sjätte kontrakterade föraren.

– Det är ett ungt lag kryddat med Andreas Jonssons rutin. Han blir väldigt viktig och särskilt på bortaplan när vi kör på nya banor, där behöver vi hans erfarenhet.

Hur långt kommer Rospiggarna att räcka tror du?– Det stora målet måste vara att ta oss till slutspel, det känns rimligt. Klarar vi det tror jag att de flesta blir nöjda, säger Mads Korneliussen.