Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi i Miljöpartiet Norrtälje vill ha en annan migrationspolitik

Det är vår förbannade plikt att se till att bygga det här landet för de utmaningar som väntar oss, och se till att vi har resurserna för att ta hand om barn och unga. Vi har inte tid att vänta på att IS senapsgas ska fylla barns lungor, skriver William Olsson.

Den 25 mars hade Miljöpartiet i Norrtälje årsmöte. Bland kaffet, skratten i pausen, handlingarna, fikat och engagemanget tog vi flera viktiga beslut.

Det i särklass viktigaste var att ställa oss bakom rörelsen ”Vi står inte ut” och deras krav:

1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess, i suicidpreventivt syfte.

2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.

3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

Miljöpartiet Norrtälje är med i en folkrörelse som har ett vänligt, men väldigt tydligt budskap till Sveriges regering, vi vill ha en annan migrationspolitik!

Det finns många områden där dagens lagstiftning inte är human och inte heller önskvärd, bland annat Migrationsverkets åldersbedömningar, de långa väntetiderna, EU:s (och våra egna) stängda gränser som gjorde att fler än 6 000 dog på Medelhavet 2016, avtalet med Turkiet via EU, de tillfälliga uppehållstillstånden och även nu vårt eget misslyckande med att se till att de migranter som kommer hit får ett lyckligt, kärleksfullt och bra liv.

Det är vår förbannade plikt att se till att bygga det här landet för de utmaningar som väntar oss, och se till att vi har resurserna för att ta hand om barn och unga.

· Vi har inte tid att vänta.

· Vi har inte tid att vänta på att IS senapsgas ska fylla barns lungor.

· Vi har inte tid att vänta på att Victor Orban ska fortsätta fängsla oskyldiga migranter.

· Vi har inte tid att vänta på att fler ska drabbas av psykisk ohälsa.

· Vi står inte ut, men vi slutar aldrig kämpa.

William Olsson (MP), ordförande Miljöpartiet de gröna Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel