Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har fortfarande drygt en miljon kvar att spara”

Roslagspolisens högsta chef är inte heller nöjd, men menar att sparkraven är en realitet som måste följas.

Annons

Roslagspolisen har redan dragit åt svångremmen rejält under året. Distriktet hade ett underskott på 13 miljoner kronor i början av året, men genom att strukturera om personal och säga upp hyresavtal har man lyckats spara åtskilliga miljoner.

– Vi har fortfarande drygt en miljon kvar att spara, säger Carolina Björnsdotter Paasikivi, polismästare i Roslagens polisdistrikt.

Att säga upp avtalet med de vaktbolag som tidigare bemannat arrester och skjutsat frihetsberövade är, enligt polismästaren, en nödvändig sparåtgärd.

– Det är inget drömläge. Jag vill inte heller att poliser ska sitta som vakter i arresten, men så kommer det att bli, säger hon.

Enligt polismästaren kommer det inte bli färre synliga poliser ute i Roslagen då myndigheten har tydliga regler om minimibemanning. Däremot kan utredningsarbetet påverkas då poliser på alla avdelningar kan räkna med att få sitta arrestvakt då och då framöver.

– Det kommer att påverka hela vår verksamhet. Men vi räknar med att lösa det här med en god planering, säger hon och understryker att allmänheten inte ska bli lidande av sparkraven.

– Om du utsätts för brott och ringer polisen så kommer vi även i fortsättningen, säger hon.