Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi gör det mer lönsamt att arbeta

Under Nya Moderaternas arbetsstämma presenterades en lång rad framtidsförslag som vi moderater vill möta människor med under valåret 2014, både här i Norrtälje och i resten av landet.

Annons

Det handlar om en samlad politik för arbete, utbildning, trygghet och en god gemensam välfärd. Fyra områden är därför särskilt viktiga: jobben, skolan, trygghet och välfärden.

Arbetslinjen är grunden i vår politik. Våra förslag gör det mer lönsamt att arbeta, skapar mer utrymme för konsumtion och gör det billigare och enklare för företag att växa och anställa. Vi sänker trösklar in på arbetsmarknaden, satsar på lärlingsplatser och arbetar för en starkare koppling mellan utbildning och arbete. Det gör verklig skillnad, här i Norrtälje och i hela Sverige.

Skolan ska ge alla barn och unga en bra start i livet. Alla elever ska ges likvärdiga förutsättningar att lära och utvecklas. Vi tror att de bästa förberedelserna för den framtiden ges i en modern skola som förmår satsa på sina lärare och ställa tydliga kunskapskrav. Därför vill vi bland annat satsa på obligatorisk förskoleklass, betyg redan från årskurs 3 och nya karriärmöjligheter för duktiga lärare.

Sverige ska vara ett land där alla kan känna sig trygga; ett land där gator, parker och torg känns säkra även när det är mörkt. En sådan trygghet kräver poliser som aldrig är mer än ett samtal bort, oavsett var man är eller när man ringer dem. Vi vill skärpa straffen för allvarliga våldsbrott och satsa på fler poliskontor i brottstyngda områden. Samtidigt vill vi stärka det förebyggande arbetet mot brottslighet, framförallt bland unga.

Vård, skola och omsorg ska kännetecknas av trygghet och kvalitet i hela landet. Det ska vara ordning och reda i välfärden, både för dem som tar del av olika delar av den och för dem som arbetar i den. Vi står upp för den gemensamt finansierade välfärden som är tillgänglig för alla genom hela livet.

Med dessa utgångspunkter är de politiska alternativen inför valet 2014 nu tydliga. Socialdemokraterna och de andra oppositionspartierna är mer splittrade än på mycket länge. Det enda de är överens om är att höja skatterna och återgå till bidragslinjen. Och kommer Miljöpartiet att ges möjlighet att beskatta avstånd? Som handelsberoende stad skulle detta drabba Norrtälje särskilt hårt. Sverige har kort sagt inte råd med oppositionens experiment. Löften om allt till alla kommer att kosta oss både jobb och ekonomi.

Nya Moderaterna vill istället, tillsammans med våra vänner i Alliansen, ta ansvar för ekonomin och arbeta vidare med en samlad politik för fler jobb. Vi är övertygade om att det är den viktigaste delen i arbetet för att ett bra Sverige ska kunna bli ännu bättre, såväl här Norrtälje som i resten av Sverige. Ett Sverige där alla behövs.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel