Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ger väljarna fyra tydliga löften

Vi ska vara stolta över Norrtälje kommun och Stockholmsregionen. Hela regionen består av nästan två miljoner människor, som tillsammans skapar ett av världens mest moderna och världsledande områden.

Annons

Men att vara stolta innebär också att vi inte kan blunda för de samhällsproblem som har växt fram. Frågor som tidigare hade självklara svar ligger obesvarade. Kommer vården att kunna ta hand om mig och min familj om jag blir sjuk? Får mina barn det stöd de behöver i skolan? Kommer våra unga att få jobb och bostäder så att de kan börja sina vuxna liv?

Moderaterna gick till val på att lova lägre arbetslöshet, bättre sjukvård och högre resultat i skolan. Den ambitionen var inte fel, men utvecklingen har gått åt fel håll. Utanförskapet permanentas för allt fler. Skolresultaten faller. Vårdpersonal säger att situationen inom vården och omsorgen är ohållbar. Unga kan inte få tag i ett boende.

Vi vill vara tydliga med vad valet 2014 handlar om och vad en röst på Socialdemokraterna innebär. Våra prioriteringar är tydliga: jobben först, sedan skolan och vården.

Därför vill vi ge dig som väljare fyra tydliga löften i vårt Framtidskontrakt för Stockholmsregionen:

1. Ingen som kan jobba ska behöva gå på socialbidrag. Kan man jobba ska man inte få försörjningsstöd utan ett arbete som förstärker kvaliteten i vård, skola och omsorg eller utbildning som leder till jobb.

2. Mindre klasser ska gå före fler skattesänkningar. Minst 3 000 nya lärare och pedagoger ska anställas före 2018. Vi vill göra stora klasser mindre i de tidigare årskurserna och öka lärartätheten för att ge lärarna tid att se varje barns behov och utveckla varje barns förmågor.

3. Ordning och reda i vård och omsorg ska gå före nya privatiseringar. Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre på prislistor. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och de andra kollegorna i vården måste få ro att fokusera på patienterna, inte på administration och prislistor.

4. Bygg små hyresrätter för unga och studenter. Unga måste kunna flytta hemifrån och komma ut på arbetsmarknaden. Vi ska tydligt minska bostadsköerna för alla och särskilt ska ungdomars och studenters möjlighet att ta sig ut i vuxenlivet förbättras.

Om vi genomför detta framtidskontrakt tillsammans kan vi skapa en region vi kan vara än mer stolta över. Det tycker vi är en bättre väg än att fortsätta med skattesänkningar och privatiseringar.

Men valet är upp till dig. Den 14 september avgör du Norrtälje kommuns, Sveriges och Stockholmsregionens väg in i framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel