Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi förstår att C undviker frågan om landsbygdsskolorna

Den 30 december svarar representanter från Centerpartiet på vår replik mot en av deras tidigare artiklar.

Vi finner det anmärkningsvärt att det enda Centerpartiet tycks få ut av vårt svar är att Landsbygdspartiet oberoende skulle vara emot allemansrätten …

Landsbygdspartiet oberoende är inte emot den sedvänja vi kallar allemansrätten. Den sedvänjan är unik. Det vi är emot, är när en sedvänja eller förordningar, bakvägen, kan sätta en grundlag ur spel och därmed kan bli ett hinder för utvecklingen av landsbygden.

Det vi i Landsbygdspartiet oberoende finner talande i centerpartisternas svar är att de noggrant undviker att bemöta flera av punkterna i vår första replik. Det är förståeligt att de undviker frågan om landsbygdsskolornas vara eller icke vara. De är själva en del i den majoritet i kommunfullmäktige i Norrtälje som lägger ned dessa skolor. Detta trots att det är ytterst viktigt för det lokala näringslivet och barnfamiljer med närhet till skola.

Ytterligare en fråga som lämnas obesvarad är frågan varför Telia tillåts klippa kopparnätet innan fungerande teknik finns på plats. Många människor, företagare och bönder inräknade, är mycket oroliga över denna utveckling. Vad gör Centerpartiet för att påverka Telias huvudägare, svenska staten, att komma med nya ägardirektiv i frågan?

Svaret, från representanterna för Centerpartiet, på dessa frågor ligger kanske dolt i den kryptiska meningen ”Det handlar om politiska beslut om infrastruktur och service på landsbygden”. Det borde innebära att man som parti stenhårt driver dessa frågar hela tiden och inte bara någon månad inför ett ordinarie riksdagsval.

Eftersom allemansrätten finns behövs inte flera naturreservat för att tillgodose turismens behov. Reservaten inskränker ägarens möjlighet att utnyttja sin mark. Ta exempelvis de rigida tolkningar av strandskyddet som förekommer. Upp till 300 meter, på vardera sidan om ett smalt vattendrag, kan innebära 600 meter oanvändbar mark för ägaren. Istället skulle markägaren kunna bygga några rastplatser till turismens fromma längs vattendraget.

Sedan undrar centerpartisterna vad vi i Landsbygdspartiet oberoende vill göra åt saken? Märklig fråga då vi var tämligen tydliga på den punkten i den senaste artikeln.

Slutligen menar representanterna för Centerpartiet att det viktiga för landsbygdsutvecklingen är att människor är med och fattar de avgörande besluten i kommuner, landsting och riksdag. Vilka människor då? Inte de som trodde på er slogan om ”En närodlad politik” i alla fall.

Magnus Malmsten, Landsbygdspartiet oberoende (LPo)

Peter Johansson (LPo)

Ann-Sofie Hagberg (LPo)

Michael Bonnier (LPo)

Roger Andersson (LPo)

Hans Boström (LPo)

Tjern Inga Wall (LPo)

Claes Littorin (LPo)

Erika Sörengård (LPo)

Sara Rosqvist (LPo)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel