Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver landsbygden

För att visa hur landsbygden kan stärkas har Vänsterpartiet tagit fram en landsbygdspolitisk plattform, som omfattar 82 konkreta punkter.

Annons

I stora delar av Sverige har landsbygden successivt avfolkats, offentlig service dragits bort och privat service försvagats eller försvunnit helt. Denna utveckling har kunnat iakttas även i Norrtälje – framförallt i skärgården och i kommunens norra delar.

Vänsterpartiet anser att en levande landsbygd är nödvändig för att vi ska kunna ställa om till ett grönt och hållbart samhälle. Landsbygden har en enorm potential och med rätt stöd, utformat i dialog med dem som bor och verkar på landsbygden, kan denna potential tas till vara och utvecklas.

För att visa hur landsbygden kan stärkas har Vänsterpartiet tagit fram en landsbygdspolitisk plattform, som omfattar 82 konkreta punkter. Här nedan redovisas några av dessa.

Vänsterpartiet vill:

Om du vill läsa Vänsterpartiets landsbygdspolitiska plattform i sin helhet hittar du den på partiets hemsida.

För att stärka landsbygden krävs en medveten satsning från samhällets sida. En sådan satsning är viktigare än ett femte jobbskatteavdrag. 12 miljarder räcker till mycket.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel