Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är på rätt väg"

Dick Tollbring om säsongen hittills och kvällens match mot Redbergslid.

Annons

Rimbo har varit nära att rubba flera storlag men fallit på målsnöret så här långt i elitserien. I kväll, när Redbergslid gästar Sparbankshallen (NT-sporten liverapporterar), ska ett taggat Rimbo gå hela vägen till seger.

– Vi är på rätt väg, säger Dick Tollbring.

Rimbo åkte i söndags på sitt femte nederlag i elitserien men det fanns mycket att ta med sig från bortamatchen mot Guif. Segern fanns inom räckhåll för Rimbo som skakade om Eskilstunalaget.

– Det kändes på förhand att det skulle bli svårt att rubba Guif på deras hemmaplan. Men vi gjorde det jättebra stundtals och presterar vi på topp kan vi slå alla lag. Det gäller bara att vi kommer upp i den nivån, säger Dick Tollbring.

I allsvenskan var Rimbo ”omöjliga” i slutminuterna och drog oftast det längsta strået. Så har fallet inte blivit i elitserien så här långt med tre mycket knappa förluster.

– I allsvenskan var det kanske lite lättare och då hade vi också det rätta flytet i spelet. Det har vi inte haft så här långt men som jag brukar säga, flyt förtjänar man. Vi är på rätt väg och är så pass nära de här storlagen, men vi måste knyta till det i slutändan, säger Dick Tollbring.

– Det gäller att vi går fullt hela vägen. Hade vi satt de sista avgörande avsluten hade det sett annorlunda ut nu. Vi måste ta rätt beslut och framför allt får vi inte slarva i slutet.

Tollbring har sett en oroväckande trend som han hoppas få bot på framöver.

– Ta matchen mot Malmö i kvalserien när vi vann, då hade vi ett tekniskt fel på sextio minuter. Nu ligger vi på 15-20 varje match.

– Tempot är en skillnad och det känns som att lagen vi möter är jäkligt pålästa också hur vi spelar. Men vi måste göra mindre tekniska fel, en nivå på 5-10 per match är mer rimlig, konstaterar Dick.

Rimbo väntar fortfarande på första segern men någon anledning till oro finns inte efter fem spelade omgångar.

– Vi vet förutsättningarna och slår ur underläge i varje match. Det är bra lag vi mött och det går inte att räkna med poäng mot dem. Vi får göra så bra vi kan och får med oss poäng mot de bättre lagen är det en bonus, säger Tollbring vars Rimbo fortfarande ligger före Önnered i elitserietabellen.

I kväll väntar så Redbergslid, laget som slagit Sävehof och Alingsås men som var chanslösa mot Guif. Göteborgarna har än så länge inte tagit någon bortaseger och Tollbring har viss segervittring.

– Det känns bra på förhand. Killarna är väldigt laddade och det kommer bli spännande. Nyckeln är målvaktsspelet, våra målvakter behöver komma upp i en räddningsprocent på 30 för att vi ska ha en chans. Senast gjorde Widgren det jättebra och med en lika bra insats nu är vi med i matchen.