Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi är medvetna om problemet”

Det inte bestämt varken var eller om det ska finnas en allmän sjösättningsplats för större båtar på kajen i Norrtälje hamn.

Annons

 – Det är en fråga som vi får ta senare i projektet, säger Roger Gustafsson, kommunens projektledare för Norrtälje hamn.

Han påpekar att i dag är inget bestämt om iläggnings- eller sjösättningsplats för stora privatbåtar.

– Däremot är vi medvetna om problematiken, säger han.

Det krävs stora fordon när båtar på många ton ska sjösättas. Kommer den nya kajen att klara av det och kommer man att ta sig fram till kajkanten med stora fordon?

– Det finns inget tekniskt som hindrar att kajen kan användas även i fortsättningen. Den kommer att vara tillräckligt stark. Däremot är det frågan om man vill ha iläggningen av stora båtar löst som i dag.

Roger Gustafsson påpekar att där det skulle vara mest aktuellt att sjösätta båtar i framtiden, tänker man sig ett torg med aktiviteter för både barn och gamla.

– Därför är frågan om man vill ha in långa fordon med stora båtar på torget. Å andra sidan kan det vara lite spännande och hamnmässigt, säger han och påpekar att hela hamnområdet kommer att förändras.

– Så vi försöker vara neutrala just nu och lyssna på de synpunkter som finns.