Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem får NT-sportens ungdomsstipendium 2013?

Bara fyra dagar kvar av nomineringstiden. Skicka ett mejl eller brev till NT-sporten med din kandidat och en motivering om varför just hen ska vinna priset.

Annons

Nu är det bara fyra dagar kvar att nominera till NT-sportens ungdomsstipendium.

– Ta chansen nu. Det finns mängder av duktiga ungdomar som förtjänar att uppmärksammas, säger NT:s sportchef Pove Persson.

I fjol vann Norrtälje Simklubbs Adam Alstermark stipendiet på

5 000 kronor. Vem står på tur nu att av NT:s läsare röstas fram som mottagare av stipendiet som nu kommer att delas ut för åttonde gången?

– Rader av härliga talanger har fått stipendiet och vi vill verkligen hålla den traditionen vid liv, säger Pove Persson.

Men då behövs Er hjälp. Har ni någon ungdom i er idrottsklubb eller -förening som i år (2013) fyller minst 15 år och högst 18 år och som är värd uppskattning, så tveka inte.

Skicka in en beskrivning av personen, vilken klubb hen tävlar för och en kort motivering till varför just hen är värd stipendiet.

Senast nu på söndag ska nomineringen vara inskickad till NT, antingen via vanligt brev eller mejl till [email protected]

NT-sporten väljer sedan ut fem kandidater som kommer att presenteras i tidningen och sedan är det upp till Er läsare att rösta fram vinnaren.

– Vi har fått in sparsamt med kandidater hittills, vilket jag tycker är märkligt med tanke på hur många idrottande ungdomar som finns, säger Pove Persson.

– Så kom med förslag nu. 5 000 kronor är väl inte dåligt för en 15-18-åring?

De sju tidigare vinnarna

2012: Adam Alstermark, simning.

2011: Sabina Küller, ishockey.

2010: Hampus Öhberg, tennis.

2009: Daniel Ojaäär, badminton.

2008: Tommy Blomberg, MMA/thaiboxning.

2007: Linda Drougge, friidrott.

2006: Jennifer Carlberger, gymnastik.