Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vegas enorma pariserhjul

Bland neonljus och glamorösa hotell byggs nu världens högsta
pariserhjul. Se Las Vegas nästa stora sevärdhet.

Gatan Las Vegas Strip är redan känd för sina stora hotell och kasinos. Och nästa år ska här öppna en ny sevärdhet. Världens största pariserhjul, som ska bli hela 167 meter högt, vilket är 30 meter högre än London Eye i England. Det var också från den engelska föregångaren man fick inspirationen. Men hjulet blir inte mycket större än det nuvarande största pariserhjulet, Singapore Flyer, det sträcker sig endast 2,7 meter högre upp.

Attraktionen kommer att stå precis intill det legendariska hotellet Caesars Palace och är en del i ett initiativ att rusta upp området. Man ska också bygga ett nytt köpcenter i närheten. Tanken är att locka fler unga turister.

Tävlar mot New York

Än så länge har man bara fått upp stommen till hjulet. Men framöver ska det få sammanlagt 40 gondoler som vardera har plats för 25 personer. En halvtimmes åktur är tänkt att kosta mellan cirka 200-220 kronor.

-Hjulet kommer att vara en del av ert besök i Las Vegas oavsett om ni åker det eller inte, säger projektledaren David Codiga, enligt The Telegraph.

Men det nya hjulet kanske bara kommer att inneha världsrekordet ett tag. År 2012 gick New Yorks borgmästare Bloomberg ut med planerna att bygga världens högsta pariserhjul, 190 meter högt. Tidigare i somras godkändes också projektet.