Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenfall: ”Något står inte rätt till”

Vattenfall har de senaste åren genomfört omfattande upprustningsarbeten på elnätet i södra och östra delarna av Norrtälje kommun. Arbetet har medfört många planerade avbrott.

Annons

Under sommaren har dock åska och oväder ställt till det lite extra i elnätet kring Bergshamra, Frötuna och ut på Rådmansö.

– Vi har haft mer avbrott än vanligt i sommar med anledning av åskan, säger Roger Lindmark vid Vattenfall distribution och fortsätter:

– Åskan kan även medföra avbrott lång tid efter att ovädret dragit förbi.

Vattenfalls kunder får ofta felmeddelanden via sms och ibland kan det komma flera meddelanden per dag med information om att det antingen är eller har varit avbrott. Det är heller inte ovanligt med sms utan att det ens har varit strömavbrott.

Varför skickas så många sms?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget men det stora antalet sms för området ger oss en fingervisning att något inte står rätt till, säger RogerLindmark.

Enligt Jan Hellbom på Vattenfall har stora delar av högspänningsnätet i området rustats upp men det finns många friledningar kvar att byta ut.

I ett mejl till Rådmansöbon Jan Mosander i slutet av juli skriver Jan Hellbom att han inte kan ge någon exakt tidplan men att ”förhållandena borde bli successivt bättre inom ett par år”.