Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västra vägen får fler skyltar

Nu har Västra vägen funnits i en dryg månad. Det var en efterlängtad genväg som förbättrar trafiksituationen i hela Norrtälje. Men även om vägen är ny, kan den förbättras. Var finns till exempel skyltarna om maxhöjd?

Annons

På den nya vägen finns ingen skylt som anger maximal höjd vid broar och tunnlar.

– Det behövs inte, säger Peter Behrman på Trafikverket. Alla broar och tunnlar är anpassade efter de minimiregler som finns: är en bro minst 4,7 meter hög eller har en tunnel en takhöjd på minst 5,1 meter, behöver man inte skylta. Alla transportfordon är anpassade efter den höjden. Ingen kan slå i brospann eller tunneltak.

Trots det, finns det ett kraftigt märke, där någonting har kolliderat med betongvalvet.

Den som kommer från söder, får veta att den nya vägen går till Östhammar. Att man på vägen mot Östhammar kan svänga av mot Grisslehamn. Eller att man bortom Östhammar kan nå Gävle, blir en hemlighet.

– Hoppsan, säger trafikingenjör Nils Högfeldt på Trafikverkets region Stockholm. Den nya vägen ska vara skyltad med anvisningar mot både Grisslehamn och Gävle. Det har förmodligen kommit bort i hanteringen. Självklart ska vi sätta upp de skyltarna.