Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott

Om man har förbjudna saker med sig är risken större att åka fast om man uppträder nervöst.

Annons

Krossade ruta och stal dator

Rocklunda. Under natten till onsdagen har någon krossat en ruta till en kontorsbyggnad på Pontus Widéns väg, sträckt sig in och stulit en dator.

Stal lastpallar från leksaksaffär

Hälla. Under tiden fredag-onsdag har någon stulit flera tiotal lastpallar från baksidan av Toys R’Us. Ett vittne har sett några personer sysselsatta med att lasta pallar i en bil, vid konfrontationen lade de båda okända tillbaka pallarna – men de kan ha återvänt. Ett registreringsnummer på deras bil har meddelats polisen som får utreda stölden.

Klippte larm och stal mobiltelefon

Centrum. Under måndagseftermiddagen har någon stulit en mobiltelefon, demoexemplar, från Teliabutiken i city. Någon har klippt av och manipulerat larmkabeln och på så vis undgått upptäckt. Butiken har övervakningskameror – filmerna därifrån ska studeras av polisen.

Stal flera bärbara datorer från skola

Centrum. Under natten till onsdagen har flera bärbara datorer stulits från Sigma Academy på Norra Källgatan. Polisen har varit på plats för att om möjligt säkra spår efter tjuven eller tjuvarna.

Parkerad bil fick skyltarna stulna

Vetterstorp. Under natten till onsdagen har en parkerad bil på Månstigen mist båda registreringsskyltarna till följd av att någon skruvat loss och stulit dem.

Krossade ruta på förskola

Bäckby. Någon gång under natten till onsdagen har någon flera gånger kastat sten mot ett fönster på Bäckby norra förskola. Ytterglaset har krossats och innerglaset har fått en spricka. Händelsen är polisanmäld som skadegörelse.

Flera källarförråd drabbade av inbrott

Vasastaden. Under de senaste dagarna har flera källarförråd på Stora gatan råkat ut för inbrott. Tjuven eller tjuvarna har brutit upp flera dörrar för att komma ner i förråden och väl nere brutit sig in i flera förråd. Det är oklart exakt vad som stulits. Klart är att golfklubbor, kläder med mera stulits från några av förråden.

Motordetalj stulen från båt

Tegeludden. Under tiden torsdag-tisdag har en förtöjd båt vid Tegeludden råkat ut för stöld. Någon har kommit – förmodligen från sjösidan per båt – och stulit växelhuset.

Bröt loss spegel från parkerad bil

Östermalm. Under natten till måndagen har någon förbipasserande vandal brutit loss en sidobackspegel från en parkerad bil på Karlsgatan.

Nervöst fummel avslöjade droger

Norra Skiljebo. En polispatrull bestämde sig för att titta lite närmare på en 23-årig man på Säbygatan under tisdagskvällen. Enligt polispatrullens mening betedde sig 23-åringen nervöst och försökte smussla med något. Detta något visade sig vara en mindre mängd misstänkt narkotika. Han fördes till polishuset för provtagning för att utröna om han hunnit prova något av narkotikan också.

Stal brevlådan från villatomten

Freja. När boende på Frejagatan skulle hämta posten under måndagen lät det sig inte göras – någon har under tiden söndag kväll till måndag lunch stulit brevlådan från en villatomt.

Tjuven slog till blixtsnabbt

Östermalm. En kvinna glömde en plånbok på en bänk på Mimergatan under någon minut. När misstaget upptäcktes efter någon minut var plånboken borta och ingen misstänkt fanns i närheten.

Kallades till bråk mellan flyktingar

Hässlö. Under tisdagen kallades polisen till Flygskyttens asylboende på Hässlö sedan en 37-årig man blivit slagen, sparkad och hotad av en 18-årig ung man. Det är oklart vad bråket gällde, 18-åringen slog och sparkade 37-åringen flera gånger och hotade honom dessutom med efterräkningar om han skvallrade om misshandeln.

Mer läsning

Annons